Johan Daniel Steen

En av de grunnleggerne av Fransk-Norsk Handelskammer

Johan Steen var i mange år en av de mest velstående og innflytelsesrike handelsmennene i Christiania. Steen satt i styret for flere forskjellige organisasjoner, og han var medeier av Norges første moderne varemagasin – Steen & Strøm. Steen & Strøm hentet det beste fra kontinental storbyshopping til Oslo, og har de siste 150 årene representert et av hovedstadens mest kjente og emblematiske møtested for handel og næringsliv. Steen & Strøm ble grunnlagt i 1797, og familien Steen kjøpte seg inn som eiere i 1879.  Johan og hans bror Christian ble medeiere etter at faren deres døde i 1884.

Steen & Strøm var forut for sin tid når det gjaldt mye. I 1890 publiserte de sin første katalog, hvor neste sesongs varer og trender ble presentert til kunder på en helt ny måte. Etter at det opprinnelige bygget brant ned i 1929 ble ett nytt og enda større varemagasin bygget opp. Med ni etasjer og byens første elektriske rulletrapp viste Steen & Strøm at de representerte framtidens shopping-opplevelse.

Johan Steens interesse i handel og næringsliv resulterte i flere lederstillinger i diverse organisasjoner. Steen var også en av de grunnleggerne av Fransk-Norsk Handelskammer, og han satt som formann i styret fra 1919 til 1921. Steen ble etter det sittende som æresmedlem.

I 1919 ble Fransk-Norsk Handelskammer stiftet i Christiania. Ved siden av Johan Steens signatur stod også signaturene til Fred Olsen og Hans Halvorsen

Close

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Close

Meld deg på vårt nyhetsbrev!