Kommunikasjon - Presse

Flere norske teknologi selskaper burde satse på det franske markedet, og ikke bare de største

Frankrike og Norge har ikke alltid vært de mest opplagte handelspartnerne. De siste årene har derimot dette endret seg, forklarer Ludovic Caubet, lederen i Fransk-Norsk Handelskammer. 

Han mener handelen mellom Norge og Frankrike har økt de siste årene.

– Vi har kanskje vært i skyggen av Storbritannia, Tyskland og USA tidligere, noe som har vært helt naturlig. Men vi merker at det øker nå, og særlig etter at Macron ble president. Macron setter pris på den nordiske modellen, sier Caubet. 

Vet du om en dyktig person under 35 år (født 01.01.1983 eller senere), som arbeider i næringslivet og har resultat-, personal og/eller beslutningsansvar, kan nettopp din kandidat bli kronet som Årets Ledertalent.

Send inn ditt tips her, det er både raskt og enkelt!

Geopolitisk situasjon fører til mer samarbeid

Han mener den geopolitiske situasjonen, med blant annet brexit, Trumps presidentskap og Merkels problemer på hjemmebane, som årsaker som bidrar til økt samarbeid.

 

Ludovic Caubet er leder for Fransk-Norsk Handelskammer.

FOTO: FREDERIC BOUDIN /FRANSK-NORSK HANDELSKAMMER</figcaption></figure>

– Særlig for mindre bedrifter virker det som at man tidligere har hatt en psykologisk sperre mot å etablere seg i Frankrike, men dette har endret seg mye de siste årene, sier Caubet. 

Han peker særlig på at Frankrike de senere årene har endret mange regler knyttet til arbeidslivet og skatt. 

Etter Frankrikes president Emmanuel Macron tiltrådte i mai i fjor, har statsminister Erna Solberg vært på flere besøk til landet. I tillegg til geopolitiske forhold har samarbeidet mellom landene stått på dagsorden. 

følger artikkelen

Neste arrangement

Close

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Close

Meld deg på vårt nyhetsbrev!