Digital transformasjon

 

 

Fransk-Norsk Handelskammer arrangerte fra 29. til 31. mars 2018 en svært interessant læringsekspedisjon i Oslo om digital transformasjon. Man kan faktisk ikke drømme om et bedre rammeverk enn Norge, et av de første landene som koblet seg til Internett og et av de beste digitale markedene i Europa.

Først fikk deltakerne en presentasjon av BI Norwegian Business School, Norges eneste trippelakkrediterte skole og Europas største handelshøyskole (19,000 studenter). I løpet av dette besøket fikk deltakerne muligheten til å oppdage effektive elektroniske innretninger som brukes av studentene. I løpet av ettermiddagen ble et holdt presentasjoner om digital transformasjon av læreren Espen Andersen og en annen presentasjon om MobilPay, en ny betalingsløsning gjennom mobiltelefon av to representanter for MobilPay Norge.

Den andre dagen oppdaget deltakerne den digitale strategien til Ruter, den norske transportoperatøren i Oslo. De reiste deretter til Oslo Science Park, som omfatter mer enn 300 selskaper og 3,000 personer, for å høre noen presentasjoner fra representanter for Sopra Steria. Dette selskapet var perfekt tilpasset temaet siden det har utviklet et rammeverk og verktøy for å identifisere, måle og analysere digital modenhet i Business til kundebedrifter. Denne produktive dagen ble avsluttet med to presentasjoner ; digitalisering av helse innen norsk industri (Anita Moe Larsen - Oslo Medtech, Norsk Klynger) og digitalisering av norske offentlige tjenester (André Hoddevik, leder av e-anskaffelsesenhet, DIFI). Deretter fikk deltakerne litt fritid i Holmenkollen.

For å fullføre denne ekspedisjonen ble delegasjonen ønsket velkommen av Jan Frederick Lockert (Næringssjef Oslo kommune) og Lene Lad Johansen (Prosjektleder SmartOslo) for å delta på en presentasjon om Oslo kommunes Smart City-strategi.

 

Ludovic Caubet Managing Director
caubet@ccfn.no
Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin
Close

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Close

Meld deg på vårt nyhetsbrev!