Matindustri

Studietur om landbruks- og næringsmiddelindustrien

Det fransk-norske handelskammeret arrangerte en studietur med landbruks- og næringsmiddelindustrien i Norge som tema fra 14. til 16. oktober 2019. På studieturen fikk en gruppe arbeidsstudenter ved IFRIA BFC lære mer om yrkene de utdanner seg til, og hva som kjennetegner dem i Norge.

Dette prosjektet var en del av skolens studieprogram, som gjør det mulig for studentene å oppdage karrierer i landbruks- og matvaresektoren i utlandet. I 2019 ble Norge valgt som reisemål. 

I løpet av tre dager fikk elevgruppen og læreren mulighet til å besøke tre bedrifter i sektoren i Oslo-regionen. Disse bedriftene spesialiserer seg på produksjon av ferdigretter, pølser og hermetikk. Delegasjonen ble overrasket over automatiseringsnivået i alle bedriftene de besøkte. Norsk næringsmiddelindustri er nemlig svært godt utstyrt med moderne og effektiv maskinpark og teknologi. 

Besøkene ga deltakerne god kunnskap om og forståelse for det norske markedet og den norske næringsmiddelindustrien.

Kontakt

Vitnesbyrd

Aurélie Majda, Sourcing Manager til l'IFRIA Bourgogne-Franche-Comté

Vi overlot prosjektet vårt med industribesøk i Norge til Fransk-Norsk Handelskammer (CCFN) som en del av en skoletur. CCFN kontaktet lokale aktører i næringsmiddelindustrien og organiserte tre dagers besøk i Osloregionen. På stedet ble besøkene og kontaktene tilrettelagt av en CCFN-konsulent som fulgte gruppen på ekskursjonen. Dette gjorde det mulig for oss å lære mer om landets kultur, tradisjoner og skikker. Vi er takknemlige for CCFNs arbeid både før og under turen.

Close

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Close

Meld deg på vårt nyhetsbrev!